...dokładnie :wink:
Jak objechać korek w Częstochowie?
Zwiń
X
-
Agamek12, kojarzysz pamiętną zwężkę od strony Katowic przy zaraz za Statoilem? Okazało się, że spierd..lili odwodnienie w tym "dopiero-co-otwartym" wiadukcie, więc poprawiają. Pozakładali, tym razem od strony Warszawy, tablice "spychające" wszystkich w stronę pasa zieleni między oboma nićmi DK-1 i "naprawiają po polskiemu". Ile ten stan rzeczy potrwa, nie wiem - ale nóż się w kieszeni normalnie otwiera. Pół roku czekaliśmy aż go skończą, a teraz, 2 tygodnie po ukończeniu i udrożnieniu, wychodzą od razu pierwsze kwiatki :klnie: :klnie: :klnie:Artur
Komentarz
-
-
Agamek12, kolega donosi dobrze :wink:
Z poprawkami melioracyjnymi na szczęście uwinęli się w jeden dzień, który był paskudny jeśli chodzi o przejazd dopiero co skończoną kładką na dzielnicy Ostatni Grosz. Teraz jest skończona, pomalowali z obu stron linie, uprzątnięto wszelki syf i jedzie się bez zatrzymywania :kciukgora
Teraz jadąc przez całe miasto DK-1, nie ma problemu. Jedynie przy skrzyżowaniu z JP II jest małe zwolnienie i przerzutka z jednego pasa na drugi, ale do nazwania tego korkiem, jest daleko. Można jechać spokojnie za dnia i w nocy w obie strony - nie powinno być żadnych niespodzianek.Artur
Komentarz
-
-
Dzisiaj (piątek) o 12:00 miałem okazję jechać trasą od strony Warszawy na Katowice. Przyznaję, że nic się nie korkowało w Częstochowie w tym kierunku. Ruch był w miarę płynny. Natomiast wracając ok 13:30 małe zatwardzenie robiło się od pierwszych świateł w Cz-wie (Orlen i ul. Bohaterów Katynia) do skrzyżowania na Jędrzejów droga nr 46. Te światła na Jędrzejów to istna porażka. Na szczęście około 1 km pokonałem w niecałe 10 min więc nie ma co tego objeżdżać.Paweł
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez maksiuZamieszczone przez rafikiZamieszczone przez maksiuTe światła na Jędrzejów to istna porażka.
Komentarz
-
-
patrze w skali takiej ze z lodzi do mszany jade 3 - 3.5 h
teraz jechalem 5 . jaka by skala nie byla 1,5 godziny dluzej
wczoraj korki byly wszedzie,. nawyjedzie z lodzi . przed czewa (na radiu uratowali mnie objazdem przez mykanow , bo drogowcy lali asfalt.
w czewie przed makiem. potem na wyjedzie stalem . dalej to juz zjazd z a4 4 km korka. i 10 km korka przed wiazdem na zakopianke (objechalem przez skawine)
Komentarz
-
Komentarz